Noitain Käräjät

Noitain Käräjät – Syyspäivän unelma

Noitain Käräjät – Syyspäivän unelma oli Studio Korppikelan neljäs live-roolipeli. Peli pelattiin Oulussa 10.9.2022.

Keskiaikaiseen tervakaupunkiin sijoittuva tarina lainaa karvan verran Shakespearen komediallisesta satufantasiasta, mutta roimasti edellisestä pelistämme Noita Montosen oikeudenkäynti. Peliin osallistuminen ei kuitenkaan vaadi aiemman larpin tuntemusta. Pelin teemoja ovat pseudohistoria, musta komedia sekä fantasia.

”On kulunut neljä vuotta siitä, kun Noita Montosen oikeudenkäynnistä tulikin koko noitayhteisöä ravisteleva taikavallankumous. Tiede liittyi taikuuden rinnalle. Vaikka taikuudenjakoperusteet neuvoteltiin uusiksi, ja pirut ja noidat olivat periaatteessa tasaveroisia, suurin osa seudulla aiemmin hovia pitäneistä piruista päätti häipyä muille maille. Kuluneiden vuosien aikana tiedenoidat ovat huomanneet voimiensa hupenevan rituaalin uusimisesta huolimatta, ja rituaalilla näyttää olevan myös odottamattomia sivuvaikutuksia. Ratkaisu voimien hupenemiseen voisi olla legendaarinen Hiidenpata, jonka tarkka olinpaikka on valitettavasti mysteeri… kaikille paitsi keijulle.

Magian harjoittajat ympäri pohjoisten seutujen ovat kokoontuneet viettämään vuotuisia noitakäräjiä. Tämän vuoden käräjien pääpuheenaiheena ovat omituiset tapahtumat Uleåborgin seudulla, mutta perinteen mukaan käräjillä ratkotaan myös naapurikiistoja, solmitaan tärkeitä kauppasuhteita, ja vaihdetaan juoruja. Puhumattakaan roihuavasta romantiikasta ja virtaavasta simasta kun noidat juonittelevat kilpailevien sukujen pään menoksi.”

Peliin ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat pelaajat! Studio Korppikela ry:n järjestämä peli sisältää historian havinaa, juonittelua, salaisuuksia sekä roiman annoksen okkultismia. Pelin suositusikäraja on 16 vuotta. Pelin miljöö on 1600-luvun Oulussa, mutta osallistuminen ei edellytä historiankirjojen ulkoa muistamista.

Pelaajille osallistumismaksu on 25 euroa, Studio Korppikela ry:n jäsenille 20 euroa. Varapelaajille pelin hinta on 10 euroa ja alle viikko peliin kutsutuille varapelaajille hinta on 5 euroa. Osallistumismaksu sisältää ruokailun.

Peliin otetaan noin 30 henkilöä. Täydentävä varapelaajahaku järjestetään tarvittaessa.

Pelinjohtoon saa yhteyden osoitteella: korppilarppi@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s