Studio Korppikela ry

ūüáęūüáģ
Studio Korppikela ry
on Oulussa toimiva vapaamuotoinen, pääasiassa opiskelijoista koostuva omaehtoisen elokuvan tuottamiseen erikoistunut kuvausryhmä. Voittoa tavoittelemattoman periaatteen mukaisesti kaikki ryhmän tuotannot ovat vapaasti saatavilla internetissä Studio Korppikelan Youtube-kanavalla. Yhdistys järjestää vuosittain kirjallisuus- ja popkulttuuritapahtuma Kummaconin. Yhdistys on osa OYY:n harrastejärjestöjä.

Yhdistys on kunnostautunut myös fani- ja cosplayelokuvien saralla. Viidennen toimintavuotemme kunniaksi tuotimme 2016 ensimmäisen pitkän elokuvamme, Fandomelokuvan (2017) sekä myöhemmin sen jatko-osan Fandom Squadin (2018). Tällä hetkellä tuotannossa on Pelielokuva (2023).

Aloitettuaan toimintansa kes√§ll√§ 2011 Studio Korppikela on tuottanut ja julkaissut talkoovoimin useita lyhytelokuvia sek√§ supersankarien maailmaan satiirisesti tutustuvat Season of the Villain ‚Äď ja Once Upon A Crime ‚Äď nettisarjat.

Vuonna 2020 toteutimme ensimmäisen live-action-roolipelimme, Varjoneuvoksen valssin. Vuonna 2021 toteutettiin toinen peli Noita Montosen oikeudenkäynti ja 2022 uusi peli Nox Infinita РMiskatonicin yliopiston arktinen tutkimusmatka. Pelejä on tällä hetkellä suunnitteilla useaksi vuodeksi eteenpäin, yksi alku- ja toinen loppuvuodesta.

Vuodesta 2015 asti yhdistys on järjestänyt vuosittain kirjallisuus- ja populaarikulttuuritapahtuma Kummaconin, jonka suosio on kasvanut tasaisesti. Vuonna 2019 saavutimme kävijätavoitteen 1300 vierailijaa.

Jos olet kiinnostunut liittymään ryhmäämme, helpoin tapa on seurata Facebookistamme sekä Instagramistamme tulevien tuotantojen tekijähakuja. Ryhmäämme kuuluu sekä kokeneempia että täysin uusia elokuvantekijöitä.

Studio Korppikela on voittoa tavoittelematon yhdistys ja toimintamme rahoitetaan varainkeruun sekä sponsoreiden avulla. Mikäli yrityksesi olisi kiinnostunut tekemään yhteistyötä kanssamme, ole hyvä ja ota yhteyttä tuottaja J.S.E. Salmiseen osoitteessa studiokorppikela@hotmail.com.

Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki ryhmän tuotantoihin tai tapahtumiin osallistuneet. Jäsenyys on maksutonta. Jäseneksi ilmoittautuminen tapahtuu tämän lomakkeen kautta.

Vuonna 2022-23 Studio Korppikelan hallitus on:

Puheenjohtaja Johanna Salminen
Varapuheenjohtaja Julia Saminen
Rahastonhoitaja Reetta Järvenpää
Sihteeri Teja Rönni
(Etä)virkistysvastaava Eekoo Köngäs
Jäsen Krista Hakkarainen
Varajäsen Ilona Myyri

studio_korppikela_tunnus_trans-1